lørdag 19. desember 2009

Tett tak til jul

Denne uka har 4 mann som jobbet på hytta i 3 dager. Det var Rune, Kjell, Bjørn Tore og Ola. De har fått montert ferdig taksperrene, fått lagt vindsperre og lekter. De har også lagt ferdig store deler av taktroet, og en del av takpappen. De mente at de skulle bli ferdige med taket på mandag. Vi ble enige om å legge på vanlig takpapp nå, og legge takshingel til sommeren. Takutstikket over verandaen venter vi også med til våren. Det er for kaldt og det vil sikkert komme snø snart. Derfor prioriterer vi å få taket over hytta tett.
I dag har jeg båret inn platene til stubbgolvet. Er fortsatt fryktelig heldige med været. Det har kommet minimalt med snø, men denne uken var det forholdsvis kaldt og kald vind i tillegg. Håper på en mildværsperiode snart, så det som er av snø og is inne i hytta tiner. For da kan jeg legge stubbgolvet så hele hytta blir tett.


Slik så det ut forrige helg.


Slik ser det ut etter denne ukens arbeid.


Kaffedrikking "under tak".


Stuevinduene med utsikt mot Trollhetta.


Trollhetta.

mandag 7. desember 2009

Dragere og gavelvegger.

Status fra søndagens jobb: Den siste drageren er kommet på plass, sperrene unntatt de i vinklene er ferdige, og den siste gavelveggen er ferdig. Rolv, Jostein og Steinar var med, og gjorde en stor innsats. Vinteren nærmer seg, og vi har nå beste oss for å leie inn hjelp til å få på taket. Har snakket med noen som skulle prøve å få det gjordt i neste uke. Skal prøve å få ferdig det som mangler av sperrer og takutstikk til helga. Det ble desverre ikke noen bilder fra søndag.


Knut og Erik på snøskuteren. Bilde fra lørdag.

lørdag 5. desember 2009

Den lange drageren på plass

Da var lørdag med dugnadsarbeid unnagjordt. Været i trøndelag er fortsatt på hyttebyggeren sin side. Litt kald vind, men vi kan ikke klage. I dag hadde jeg fått med meg Inge, Bård, Rolv, Morten og Steinar. Vi starten med å lodde opp alle vegger og feste alle hjørnekasser. Deretter la noen på toppsvillen mens andre satte på klemmlekt og panelbord over elementskjøtene.


Bård fester toppsvillen.


Inge og Rolv fester en av hjørnekassene.


Morten gjør klar vindsperra for feste av klemmlekt.


Steinar setter på panelbord mellom elementene.

Gavelelementene var det som sto for tur etterpå. Vi monterte ett element på hver side der den lange drageren skulle være. Deretter dro vi drageren inn på veggelementene og snudde den til der den skulle være. Etterpå løftet vi den opp i hakket på gavelelementet og festet den på plass.



Alle mann i arbeid.


Det må sjekkes at alt står i lodd.


Drageren kommet på plass.


Inge og jeg fester fast det andre gavlelementet.


"Hmm... ble dette rett da?"


Morten og Inge får gavelen på plass.


Steinar og Rolv studerer monteringsbeskrivelsen.

I morgen skal vi begynne å montere søyler under drageren inne, for å få opp den siste drageren på utbygget. Håper det går like greit som det gjorde i dag. Målet for morgendagen er å få opp alle taksperrer.


Taksperrer provisorisk festet for avstiving.

Jeg vil også takke alle som er med på dugnad og er villig til å bruke fritid på å hjelpe oss med hyttebyggingen. Det hadde ikke gått uten deres hjelp.