torsdag 30. juli 2009

Sigrun og Arnt sin hytteblogg

Vi er ett samboerpar med 2 gutter født i 2004 og 2002, som i mai 2009 bestemte oss for å kjøpe tomt i Langliåsen av grunneier Ola Bjørkøy. Tomta ligger i Resdalen i Meldal kommune som ligger i Sør-Trøndelag. Tomta ligger ca 600 moh i typisk fjellterreng.

Bilde av tomta.

Vi hadde sett på tomta i 2008, og tok besluttningen om tomta i løpet av vinteren. Siden mai har ting gått raskt.
Vi tok kontakt med kommunen via grunneier for å få høre om den regulerte tomta kunne flyttes noen meter til tørrere grunn.
2.juni var avdelingsingeniøren i kommunen med på befaring for å se på flyttingen. Han kunne ikke se at det var noen problemer med å flytte tomta, og godkjente den.
15 juni tok vi kontakt med totalt 14 hytteleverandører for å få tilbud på hytte fra dem. Skrev i mailen at vi ønsket svar så raskt som mulig pga å kunne bestemme oss før de nye forskriftene som trår i kraft 1.august. Ca halvparten av dem sendte tilbud/tok kontakt med tilbud iløpet av 14 dager. Resterende måtte jeg purre på for å få tilbud fra dem. 1 leverandør skrev at de ikke kunne utarbeide et tilbud til oss før etter den 27.juli pga ferie. Da vi fikk det svaret fra dem, sendte vi de en mail der vi takket for tilbudet vi ikke fikk, og regnet da med at de ikke ønsket å levere hytte til oss.
7.juli målte en annen mann fra kommunen opp tomta.
Ca 14.juli bestemte vi oss for Midgard fra Rana-hytta og tok kontakt med dem.
Vi fikk mange gode tilbud, men vi bestemte oss for Midgard fra Rana-hytta som vi har tegnet om litt. Dette var også den hytta vi hadde sett på fra starten av da hytteinteressen begynte, og som var brukt som mal på hyttene fra de andre leverandørene.

Slik ser den ut
20. juni fikk vi mail med de nødvendige papirer fra Rana-hytta for byggesøknaden.
21.juli leverte jeg byggesøknaden inn til kommunen. Avdelingsingeniøren i kommunen bekreftet at alle papirer var iorden, og vi kunne sette igang med gravearbeid.
23.juli snakket jeg meg en lokal graver som skulle grave på en nabohytte, og den 29.juli var graveren klar til å grave ut tomta.

Graver Atle i sving.







Guttene Erik og Knut måtte klatre i jordhauene.

Idag 30.juli fikk vi tilsendt fundamentplanen, så da blir det pilarstøping resten av sommerferien.





Rana-hytta sier de kan levere hytta i uke 40, så vi får se om vi klarer å få ferdig pilarene til da. Vi fått god service så langt, og fått raske tilbakemeldinger på detaljer vi ønsket å forandre i leveransen. Vil spesielt nevne Hege Olsen som vi har hatt kontakt med hos Rana-hytta, som er veldig hyggelig og rask med svar på både telefon og mail.
Nå står innkjøp av pilarblokker og tørrmørtel mm. for tur, så imorgen skal jeg ta en runde for å sjekke priser på det vi trenger.
Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat og bloggkart Å i Meldal

3 kommentarer:

  1. He!

    Her var det fremdrift i stor fart. Fint om du skriver litt om området dere bygger i.
    Ser ut som en fin hytte!

    Synnøve

    SvarSlett
  2. Hei, så flott at prosjektet gikk bra.
    Håper dere får menge fine dager fremmover på den flotte Ranahytta dere valgte

    SvarSlett
  3. Flott blogg og artig å lese om erfaringen deres!

    Vi er også i gang med vårt hytteprosjekt på Gautefall

    Følg oss på vår hytteblogg:

    http://gamatun.blogspot.com/

    SvarSlett