lørdag 5. desember 2009

Den lange drageren på plass

Da var lørdag med dugnadsarbeid unnagjordt. Været i trøndelag er fortsatt på hyttebyggeren sin side. Litt kald vind, men vi kan ikke klage. I dag hadde jeg fått med meg Inge, Bård, Rolv, Morten og Steinar. Vi starten med å lodde opp alle vegger og feste alle hjørnekasser. Deretter la noen på toppsvillen mens andre satte på klemmlekt og panelbord over elementskjøtene.


Bård fester toppsvillen.


Inge og Rolv fester en av hjørnekassene.


Morten gjør klar vindsperra for feste av klemmlekt.


Steinar setter på panelbord mellom elementene.

Gavelelementene var det som sto for tur etterpå. Vi monterte ett element på hver side der den lange drageren skulle være. Deretter dro vi drageren inn på veggelementene og snudde den til der den skulle være. Etterpå løftet vi den opp i hakket på gavelelementet og festet den på plass.Alle mann i arbeid.


Det må sjekkes at alt står i lodd.


Drageren kommet på plass.


Inge og jeg fester fast det andre gavlelementet.


"Hmm... ble dette rett da?"


Morten og Inge får gavelen på plass.


Steinar og Rolv studerer monteringsbeskrivelsen.

I morgen skal vi begynne å montere søyler under drageren inne, for å få opp den siste drageren på utbygget. Håper det går like greit som det gjorde i dag. Målet for morgendagen er å få opp alle taksperrer.


Taksperrer provisorisk festet for avstiving.

Jeg vil også takke alle som er med på dugnad og er villig til å bruke fritid på å hjelpe oss med hyttebyggingen. Det hadde ikke gått uten deres hjelp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar