søndag 7. februar 2010

De første gulvplatene limet og skrudd fast

Forrige helg fikk ikke den fremdriften som jeg hadde tenkt. Lørdag morgen startet jeg hjemmefra som vanlig. Hadde med meg propanovn og flaske mm, og tenkte å bruke kjelken på snøskuteren i tillegg. Kom frem til parkeringsplassen og bestemte meg for å kjøre opp og ned til hytta en gang med bare snøskuteren, pga nysnøen som var kommet. Den turen gikk fint, men da jeg hadde festet på kjelken med lass og kjørte ivei, ble det en merkelig lyd i snøskuteren og den ville liksom ikke dra i det hele tatt. Det var eksosanlegget som hadde gått av i en sveis, og all eksosen kom inn i motor-rommet og "kvalte" motoren. Klarte å få røret til å henge fast på et vis, så jeg fikk kjørt opp til hytta. Det var ett forferdelig leven av skuteren. Vel fremme bar jeg inn ovnen, og prøvde å få fyr på den, men det kom ingen gass. Oppdaget tilslutt at gassflasken som jeg hadde kjøpt før jeg kjørte opp, var full av is i tilkoblingen. Da den var fjernet, ble det liv i ovnen. Deretter måtte jeg grave frem materialer som jeg skulle bruke til kubbing mellom bjelkene i gulvet. Fikk startet med kubbingen før det ble tid for å dra hjem. Måtte i tillegg demontere eksosanlegget å ta med hjem.
Søndag er temperaturen -19 hjemme. Sendte en sms til en hyttenabo og fikk vite at det var -17 der kl 9. Siden snøskuteren ikke var kjørbar, ble det hjemmedag istedet.

Denne helga var været på lørdag ganske brukbart. Pakket sekk og tok med ski. Dette ble min første skitur opp til hytta. Sigrun og guttene kom etter senere på dagen. Sigrun hadde snakket med sin bror Morten, som skulle prøve å sveise eksosrøret. Jeg fortsatte med kubbing og oppmåling av plater. Rett før vi skulle dra hjem, kom Morten med skutere. Han hadde fått fikset eksosrøret. Må nok prøve å skaffe ett nytt, for det har nok utført sin plikt.
Søndag ble det legging av plater. Fikk lagt ferdig litt over 3 rader.

  
Lørdag ble det skitur.

Tørking av skisko.

Mine "første" skispor på hytta.

Lørdag kappet jeg ferdig først rad med gulvplater.

Kompressor og spikerpistol er kjekt å ha.

"Rotete" arbeisplass.

 
 Provisorisk gulv ved inngangsdøra.

Så langt kom jeg på søndag. Må tenke litt over hvordan jeg skal gjøre det der pipen skal opp. Får fundere på løsning til neste helg.

2 kommentarer:

 1. Hei

  Lurer på hvorfor du ikke har fuktsperre mellom isolasjon og spongulv?
  Ut ifra bildene kunne jeg ikke se at du hadde plastikk.

  kjell gunnar

  SvarSlett
 2. Det står i byggebeskrivelsen at det ikke skal være fuktsperre(plast) under gulvet, så jeg følger den.

  SvarSlett